Jobba här

Jobba med COBOL hos oss – vi söker Cobolutvecklare för anställning i våra stordatorprojekt – fråga oss om våra lediga coboljobb så ska vi berätta mer.

Är du en av de utvecklare som kan Cobol? Du kanske arbetade med det för flera år sedan eller så använder du det i ditt nuvarande jobb. Oavsett om du idag är anställd eller om du är konsult så kan din erfarenhet vara värdefull. Vi har tillgång till konsultuppdrag hos våra kunder där Cobol-utvecklare efterfrågas. Många gånger är det inte utannonserade tjänster eller uppdrag, utan våra personliga relationer och ingångar som gör att vi kan skapa en konsultplats och tillsammans med kunden forma uppdraget. Därför är det intressant för oss att prata med dig som kan Cobol och lära oss mer om din bakgrund. Kontakta oss gärna så att vi kommer igång med en dialog.

 

Alternativt så kan du inte Cobol idag men är intresserad av att lära dig Cobol för framtida uppdrag. I sådant fall kan det finnas en plats för dig i vår Cobolskola där du får lära dig språket och de tekniska miljöer och verktyg som hör till.

Du kanske redan är systemutvecklare inom andra språk och vill lära dig Cobol för att du tycker stordatorer verkar spännande. Eller så har du ingen tidigare vana av programmering men du känner att du har anlag för bli duktig inom det. Kontakta oss för att höra om dina möjligheter att studera Cobol hos våra Cobollärare så att du efteråt har bättre möjligheter att jobba hos oss. Vi har behov av flera Cobolutvecklare i intressanta uppdrag hos stora kunder.

 

Dagens COBOL är sleek och med det menar vi att det inte längre är någon trist terminalvy, det finns många grafiska utvecklingsmiljöer idag som Enterprise Developer for Eclipse från Micro Focus som körs i Windows-miljö. Det gör att du kan sitta på din laptop och utveckla COBOL eller på din PC med 3 skärmar och flytta fönster precis som i vilken annan modern utvecklingsmiljö som helst. Det mesta med COBOL går att göra i modern anda idag och det utvecklas bara fler och fler verktyg. IBM själva har Rational Developer z (RDz) vilket är en utvecklingsmiljö för COBOL, CICS, IMS, PL/1 och stordatorapplikationer i allmänhet. Där finns editorer, kodgenerator, analysverktyg, testverktyg, debuggers och mer för stordatorutvecklare i en miljö som är lätt att använda och produktiv. RDz gör det också möjligt för utvecklare att ta befintlig COBOL-kod och förvandla den till tjänsteorienterad arkitektur (SOA) utan kodändringar. RDz bidrar med komplett utvecklingsmiljö med en rik uppsättning verktyg för att hjälpa både traditionell COBOL-utveckling och ledande, modern COBOL-utveckling.

 

Gamla kunskaper eller Cobol från scratch

Arbetade du förut som COBOLutvecklare? Det finns särskilda kurser för dig som behöver förnya dina cobolkunskaper och bli ajour vad gäller dagens stordatormiljöer. En del har förändrats vad gäller grafiska utvecklingsmiljöer och nya verktyg tillverkas kontinuerligt av företag som är dedikerade till stordatorerna, exempelvis mjukvarutillverkare som IBM, Compuware, CA Technology och Micro Focus.

Eller har du ingen tidigare erfarenhet av COBOL men vill bli en eftertraktad konsult i form av cobolLutvecklare med möjlighet att lättare välja bland konsultuppdragen? Då finns det cobolkurser som exempelvis den väl beprövade Cobolutbildningen COBOL grundkurs, en del av Cobol Academys utbildningsprogram.

 

Cobolutvecklare sökes

Vi söker Cobolutvecklare för anställning. Hos oss får du tillgång till cobolutbildning, likasinnade kollegor och våra avtal med de kunder som använder stordatorer och Cobol för att driva sina verksamheter. Även om det var en stund sedan du utvecklade Cobol så vill vi gärna ha kontakt med dig och läsa ditt CV. Tack vare våra lärare kan vi även erbjuda dig utbildning i andra stordatorverktyg som du behöver komplettera med för att få en mer attraktiv profil för våra stordator-kunder. Inget annat företag är dedikerat till COBOL och stordator som Cobol Factory.
Boka ett möte med oss så att vi kan träffas och berätta mer.

De flesta av våra coboluppdrag är i Stockholm men vi har även ingångar på kunder med behov av cobolprogrammerare på andra orter.

 

Varierande Coboluppdrag

Flera av våra konsulter jobbar idag som cobolutvecklare inom finans hos banker och försäkringsbolag där de utvecklar värdepapperssystem, inlåningssystem och andra finansiella system. Det händer väldigt mycket i finanssektorn, det är många direktiv som ständigt förändrar bankernas vardag och det är många utmaningar som skall lösas och mycket kretsar kring cobol och stordatorerna. Annnan teknik är också iblandad som Java eller .NET när system speglas mot slutkunderna som andra företag eller privatpersoner. Men det finns även behov av cobolutveckling hos kunder inom helt andra branscher; när vi intervjuar dig tar vi gärna reda på inom vilken bransch du vill utveckla Cobol.

 

Vad tjänar en Cobolutvecklare idag?

Avsevärt mer än en Java-utvecklare – är det korta svaret. 🙂 För det mer specifika svaret behöver vi träffas över en kaffe och diskutera möjligheter för framtida samarbeten.