Cobol-uppdrag

Jobba med COBOL hos oss – vi söker Cobolutvecklare antingen som underleverantör eller för anställning.
Nedan följer en summering av vad du får tillgång till hos Cobol Factory.

 

Dolda ingångar

Som Cobolutvecklare hos oss blir du del av Sveriges enda företag som hjälper kunderna från två håll – både med cobolutbildning och med cobolkonsulter samtidigt. Denna unika position gör oss till en värderad samarbetspartner i kundernas ögon och hos oss får du ta del av våra ingångar på de kunder som använder stordatorer och Cobol för att driva sina verksamheter. Många gånger är det inte utannonserade uppdrag, utan våra nära relationer som gör att vi kan skapa en konsultplats och tillsammans med kunden forma uppdraget.

 

Mainframe Brain Pool

Hos oss kan du utbyta idéer med duktiga cobol-kollegor i vår Mainframe Brain Pool och komma fram till lösningar på problem i uppdragen. Då vi är flera konsulter på plats hos varje kund har du alltid någon kollega som känner kundens miljö och enklare kan assistera dig.

 

Target Mainframe Courses

Tack vare våra lärare kan vi även erbjuda dig utbildning i stordatorverktyg som du behöver komplettera med för att få en mer attraktiv profil för våra stordator-kunder. Det kan vara allt ifrån en upputsning av något verktyg eller miljö du kunde förut eller en dedikerad kurs från scratch i något du aldrig kommit i kontakt med. Inget annat företag är dedikerat till COBOL och stordator som Cobol Factory.

 
 

Cobolutvecklare sökes

Om du passar in på någon av nedan beskrivningar så är vi intresserade av att komma i kontakt med dig:

Senior Cobol-utvecklare Stordator
Du jobbar idag som cobol-utvecklare och har många års erfarenhet av utveckling på stordator och kan förutom IMS / CICS kanske även DL/1, PL/1 eller annan legacy-teknik med erfarenhet från både batch-utveckling och online-utveckling. Du är trygg i dig själv som utvecklare och kanske har haft ytterligare roller som systemansvarig, mainframe-arkitekt, systemägare eller jobbat med mainframe tuning.

Junior Cobol-utvecklare Stordator
Du jobbar idag som cobol-utvecklare och har 1-4 års erfarenhet eller mer av nyutveckling och förvaltning. Antingen är du redan konsult eller funderar på att ta steget. Viktigt att du har jobbat med DB2 och meriterande med flera av utvecklingsmomenten som test av egen kod, analysarbete och design.

Minidator-utvecklare
Förutom stordator har våra kunder även minidator i form av IBM Series i (tidigare namn iSeries, AS/400, m.fl.).
Där finns behov av systemutvecklare som kan programmera RPG eller COBOL och erfarenhet av “IBM i” eller tidigare OS/400.

DBA
Likaså finns behov av duktiga DBA med god vana av DB2 databas på IBM z/OS eller Linux.

 

Underleverantör eller anställd

Om du har eget företag kan du ta uppdrag som underleverantör till Cobol Factory och fakturera oss. Eller om du inte gillar att driva företag kan du bli anställd hos oss. Alternativt börjar du som anställd och tar senare steget att starta eget företag. Välj det sätt som passar dig bäst.

 

Varierande Coboluppdrag

Flera av våra konsulter jobbar idag som cobolutvecklare inom finans hos banker och försäkringsbolag där de utvecklar värdepapperssystem, inlåningssystem och andra finansiella system. Det händer väldigt mycket i finanssektorn, det är många direktiv som ständigt förändrar bankernas vardag och det är många utmaningar som skall lösas och mycket kretsar kring cobol och stordatorerna. Annnan teknik är också iblandad som Java eller .NET när system speglas mot slutkunderna som andra företag eller privatpersoner. Men det finns även behov av cobolutveckling hos kunder inom helt andra branscher; när vi intervjuar dig diskuterar vi din branschbakgrund och om du har några önskemål kring var du vill utveckla Cobol.

 

De flesta av våra coboluppdrag är i Stockholm men vi har även ingångar på kunder med behov av cobolprogrammerare på andra orter och även i Norden.

 

Boka ett möte med oss så att vi kan träffas och berätta mer.

 

Gamla Cobol-kunskaper

Arbetade du förut som COBOLutvecklare? Det finns särskilda kurser för dig som behöver förnya dina cobolkunskaper och bli ajour vad gäller dagens stordatormiljöer. En del har förändrats vad gäller grafiska utvecklingsmiljöer och nya verktyg tillverkas kontinuerligt av företag som är dedikerade till stordatorerna, exempelvis mjukvarutillverkare som IBM, Compuware, CA Technology och Micro Focus.

 

För dig blir det viktigt att behärska utvecklingsmiljöer som Enterprise Developer for Eclipse från Micro Focus som körs i Windows-miljö. Produkten möjliggör att du kan utveckla COBOL på din laptop/PC utan uppkoppling till stordatorn. IBM själva har IBM Developer z (IDz), tidigare Rational Developer z (RDz), vilket är en utvecklingsmiljö för COBOL, CICS, IMS, PL/1 och stordatorapplikationer i allmänhet. Där finns editorer, kodgenerator, analysverktyg, testverktyg, debuggers och mer för stordatorutvecklare i en miljö som är lätt att använda och produktiv. IDz gör det också möjligt för utvecklare att ta befintlig COBOL-kod och förvandla den till tjänsteorienterad arkitektur (SOA) utan kodändringar. IDz bidrar med komplett utvecklingsmiljö med en rik uppsättning verktyg för att hjälpa både traditionell COBOL-utveckling och ledande, modern COBOL-utveckling. Cobol Factory har möjligheter att hjälpa dig på vägen.